Praktijkondersteuner GGZ

Esther Groos doet spreekuur op donderdag. Als u een afspraak wilt maken kunt u hiervoor contact opnemen met de assistente of via een afspraak met de huisarts.

Een praktijkondersteuner huisarts ggz (poh-ggz) beantwoordt vragen op het gebied van geestelijke gezondheidszorg in de huisartsenpraktijk. De poh-ggz biedt iemand met psychische en/of psychosociale problemen snel de juiste zorg, op een vertrouwde plek en dichtbij, namelijk in de eigen huisartsenpraktijk. Als er doorverwezen moet worden, zorgt de poh-ggz ervoor dat de patiënt snel op de juiste plek terecht komt. De poh-ggz werkt onder de verantwoordelijkheid van de huisarts. De kracht van een praktijkondersteuner is dat deze breed kijkt naar de klacht en hulpvraag van de patiënt en dit bekijkt in de context van zijn of haar algemeen functioneren en sociale omgeving.

Esther Groos

Sinds 18 jaar ben ik werkzaam als Zorg -en activeringscoach binnen GGZ Delfland. Hier hou ik me bezig met het bieden van begeleiding aan mensen op verschillende levensgebieden.

Met enthousiasme ben ik dit jaar gestart als Praktijkondersteuner van de huisarts GGZ (POH-GGZ). In het nieuwe jaar mag ik ook binnen deze praktijk invulling komen geven aan deze mooie functie.

Het leven kan in bepaalde periodes best wat uitdaging bieden. Meestal kunnen we dat prima aan maar soms kan het net even te veel zijn en ontstaan er mogelijk klachten. Deze kunnen zich bij iedereen anders uiten. Van harte ga ik met U het gesprek aan om samen te onderzoeken wat u in deze lastige periode weer op weg kan helpen.

Mijn huidige collega’s en cliënten ervaren mij als betrokken, toegankelijk, respectvol en goedlachs. Zonder oordeel en met oprechte aandacht luisteren vormen voor mij uitgangspunten in het contact met andere mensen.   

Praktijkondersteuner Somatiek en Ouderen

Praktijkondersteuner somatiek (POH-S): De praktijkondersteuner somatiek biedt zorg en ondersteuning aan chronisch zieken en ouderen. Bijvoorbeeld bij diabetes, astma, longziekten en hart- en vaatziekten. Zo hebben ouderen met meerdere aandoeningen één vast aanspreekpunt. En een huisbezoek is vaak mogelijk.

 

Sandra Meeuwsen

Per 1 december begint Sandra als Praktijkondersteuner Somatiek in onze praktijk. Op maandag en woensdag is zij in de praktijk voor de zorg van mensen met diabetes (suikerziekte) en hart- en vaatziekten. Op dinsdag bezoekt zij kwetsbare ouderen.